Review

Balea Summer Sunset self tanning mousse review/recenzija

I don’t remember the last time I was so interested to test new Balea product. They do come up with a lot of products, but nothing really caught my attention until this new limited-edition Summer Sunset. They have three products in this collection, I think. There is self-tanning mousse, shimmering body oil and body spray. I honestly don’t like shimmering body oils as they are so messy and they ruin clothes. But self-tanning mouse is something that I like to have in my collection. I do have my favorites of course, but it is always interesting to try something new. Today I’ll give you full review on Balea Summer Sunset tanning mousse. I already reviewed few Balea self-tanning products, I’ll link them under this post, so make sure to check them out.

Ne sjećam se zadnji put kada me je neki novi Balein proizvod zainteresovao kao što je bio slučaj sa ovim. Kada sam prvi put vidjela ovaj proizvod znala sam da ga želim probati i pisati o njemu. Ja inače volim testirati proizvode za samotamnjenje, tako da sam stvarno željela da vidim da li Balea može napraviti dobru pjenu za samotamnjenje. Ovo je proizvod koji je dio ljetne limitirane kolekcije pod nazivom „Summer Sunset“. Tri proizvoda su dio ove kolekcije, a to su: pjena za samotamnjenje, šimerasto ulje za tijelo i sprej za tijelo. Ja inače ne volim šimerasta ulja, jer su prilično neugodna za nošenje i svaki put mi unište odjeću, tako da definitivno nisu za mene. Pjena za samotamnjenje je nešto što volim imati u kolekciji, jer je proizvod koji često koristim tokom ljetnog perioda. Danas ću sa Vama podijeliti punu recenziju Balea Summer Sunset pjene za samotamnjenje. Ja sam već recenzirala nekoliko Balea proizvoda za samotamnjenje, možete provjeriti njihove recenzije ispod ovog posta.

Packing is definitely cute and pretty. I like how “summery” it looks and it is easy to use. You get 200 ml of product. This product is suitable for vegans. This is part of limited-edition collection, so I guess it will be around for spring/summer time. Product smells really nice, but as with most self-tanning products, scent changes while it is on the body for hour or so. It smells really bad when it is on body for few hours so even though they say that you don’t need to wash this one of, I always take quick shower just to get rid of scent. This product is transparent and foam is white in color. This is not the easiest for applying. If you are not experienced with self-tanning products, then this one might be tricky. You literally can’t keep track of the product; you can’t see where you applied or missed the spot. I used self-tanning mousses before, but all of them had color, so it was easier to apply. This one is tricky; you can see that you made mistake only when tan develops.

Pakiranje je definitivno lijepo. Baš je idealno za jedan ljetni proizvod i lako se koristi. U pakiranju dolazi 200 ml proizvoda. Ovaj proizvod je veganski. Pjena miriše stvarno lijepo, ali kao i većina ostalih proizvoda za samotamnjenje miris se mijenja na koži. Kako se razvija boja, proizvod mijenja miris na tijelu. Ja ne volim taj miris koji se formira i onda čim se ten razvije lijepo, ja se istuširam. Proizvod je bez boje, a pjena je bijele boje. To nije jednostavno za nanošenje, posebno ako nemate iskustva sa proizvodima za samotamnjenje. Teško je znati da li ste proizvod lijepo nanijeli, jer nemate nikakav vodič. Moja omiljena pjena za samotamnjenje ima boju, pa mogu znati da li sam je lijepo nanijela. Kod ove to ne možete znati, morate biti baš pažljivi tokom naošenja da bi se boja lijepo i ravnomjerno razvila. Ovdje grešku možete uočiti tek kada se ten razvije, a tada je kasno da popravljate.

Balea claims that this product gives natural color. I can definitely agree with that, this one is quite light. After you apply one layer of this one you can see the smallest difference in color. It will give you just a little bit of color, it won’t be easily noticeable. I honestly wish it was darker and that it gives more color. I need to apply 2-3 layers of this mousse to get color, so I can say that I looked tanned. As Balea usually has problems with formulating body lotions to not have white marks while you are applying them, they have that problem with mousse too. This one is not the easiest to apply because it takes some time to absorb and to massage it well in skin. White residue is there so you have to blend it really well. That is definitely something that I don’t like, I hate that in their body lotions too. If you never used fake tanners before, this one might be difficult to use because you can’t see where you applied it. I would recommend body lotions as they are usually a lot easier to use. I probably would not repurchase this one again, there are definitely better options out there. I don’t like the fact that I have to reapply this one 2-3 times to see any color and tan appearing. This one takes 3-4 layers to match the tan that I get with my favorite self-tanning mousse. Obviously, this way I use more product and time for application. It lasts like other self-tanning mousses that I tried which is about 3-4 days. After that it definitely starts fading away and looking splotchy. I like the color that I get with this one, but I can’t get over the fact that I have to apply so many layers to get tanned color.

Balea tvrdi da ovaj proizvod daje prirodnu boju. Ja se definitivno mogu složiti sa tim, ova pjena je baš svijetla. Nakon nanošenja jednog sloja vrlo teško možete primjetiti boju na tijelu. Daje vrlo malo boje jednim nanošenjem, nećete je lagano uočiti, osim ako niste vrlo svijetli. Ja bih voljela da ova pjena daje više boje, jer ako koristim proizvod za samotamnjenje, želim preplanulu boju. Ja moram nanijeti 2-3 sloja da bih primjetila boju na tijelu i da bih dobila tu preplanulu boju. Pošto Balea inače ima problem sa formulisanjem losiona bez bijelog traga i ovdje su imali problem. Ova pjena ostavlja bijele tragove i potrebno je više pokreta rukama da bi je umasirali. Potrebno je duže vremena za nanošenje ove pjene, potrebo joj je više vremena da se fino upije i da je umasirate, jer ostavlja bijele tragove. To je definitivno loša strana ovog proizvoda i uopšte mi se ne sviđa. Ako prije niste koristili proizvode za samotamnjenje možda će Vam ovaj zadati određene probleme, jer je pjena bijela i ne vidite mjesta gdje ste je nanijeli. Ja bih preporučila da steknete naviku ka ovakvim proizvodima sa losionima za tijelo, jer su oni puno lakši za korištenje. Ja neću ponovo kupiti ovu pjenu, iako je solidan proizvod, zato što ne mogu je uvijek nanositi u 3-4 sloja da bih dobila zadovoljavajuću boju. Definitivno ću je potrošiti, ali presvijetla je za mene da bih je ponovo kupila. Moja omiljena pjena za samotamnjenje mi daje istu boju u jednom sloju, kao Balea Summer Sunset pjena u 4 sloja. Tako mi je potrebno puno više proizvoda i vremena da bih dobila boju tena koju želim. Boja na tijelu traje otprilike kao i kod ostalih pjena za samotamnjenje, neka 3-4 dana. Nakon toga boja blijedi, javljaju se mrlje i potrebno je ukloniti proizvod sa tijela dobrim pilingom. Boja koju dobijete sa ovim proizvodom je vrlo lijepa i prirodna, ali nije mi jasno zašto nisu stavili više pigmenta da se ne mora nanositi u tolikim slojevima.

INSTAGRAM     BLOGLOVIN’     TWITTER     FB PAGE

Balea Magic Summer tanning body lotion review/recenzija
Balea Magic Summer tanning face cream review/recenzija

All in all, this is good self-tanning mousse. Is it the best I tried? For sure, no, there are many better options. If you are looking for interesting product to try, this one can be it. I think it is good mousse, but I just wish it had more color, so I don’t have to re-apply it so many times to get the tan that I like. That’s all from me today. I hope you enjoyed this review. Let me know did you try Balea Summer Sunset self-tanning mousse? Do you use self-tanning products maybe? What is your favorite self-tanner? Thank you for reading. Have a nice day! xx

Sve u svemu, ovo je dobra pjena za samotamnjenje. Da li je najbolja koju sam probala do sada? Definitivno nije, postoje mnogo bolje pjene za samotamnjenje koje su puno lakše za korištenje i koje daju više boje. Ako tražite interesantan novi proizvod da probate, ovaj može biti to. Mislim da je ovo dobra pjena za samotamnjenje, jedino bih voljela da daje više boje, tako da je ne moram nanositi u 3-4 sloja. To je sve od mene za danas. Nadam se da Vam se svidjela ova recenzija. Recite mi da li ste možda probali Balea Summer Sunset pjenu za samotamnjenje? Da li inače koristite proizvode za samotamnjenje? Koji Vam je omiljeni? Hvala Vam na čitanju. Želim Vam lijep dan! xx

2 thoughts on “Balea Summer Sunset self tanning mousse review/recenzija

  1. Pozz! Evo malo prije sam kupila tu pjenu za samotamnjenje, i imam par pitanja. Koliko dugo ste ju ostavili na koži i jel se nakon tog perioda moram ponovno otusirati? ii jel ostavlja tragove na odjeći? unaprijed hvala♥

    Liked by 1 person

  2. Pozdrav. Ja nanesem 2 sloja sredinom dana, sačekam nekih 5-6 sati i onda nanesem još jedan sloj, nakon čega ostavim proizvod preko noći da djeluje i ujutro se istuširam. To mi nekako daje najbolji rezultat što se tiče boje. Pjeni treba 4-6 sati da se potpuno razvije boja, nakon čega se možete, a i ne morate istuširati, zavisi od onoga što preferirate, jer ovo nije pjena koja se mora isprati. Što se tiče tragova na odjeći, ja sam primjetila samo tragove na unutarnjem vešu, ali ne i odjeći koju sam nosila. Kako vrijeme prolazi ten će se polako skidati i moguće je da zavrsi na odjeći, to je neizbježno. Ali iz mog iskustva se te mrlje od proizvoda za samotamnjenje lako uklanjaju. Lp.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s